Donate the trip

You can donate the trip. Account: Anu Hark, EE862200221067441148

laupäev, 3. detsember 2016

Kreeka

04.08-05.08 Praamisõit, sihtkohaks Patras, Kreeka.
Moodustasime jälle ühe rändurite grupi: 2 prantslast hääle/bussi/rongi/praamiga, 2 ittallast jalgratastel ning 1 itaallanna häälega. Kohe kui laev sadama jättis, lõime peo püsti nagu õiged mustlased kunagi. ...mmmm.....burrata (mozzarella mille sees on koor.... maitseb nagu või: burro = või). Hommikul kui polentat (maisiputru) keetsime, tuli laevatöötaja meile rääkima, et tegelikult ei tohiks seal gaasiballooni kasutada :(.... me siis lõpetasime (hetkeks)

Ferry to Patras (Greece)
We create a group of soulmates on the deck (there were 2 italian guys by bikes, 2 french by hitchhiking/train and one italian girl) and started to cook together ;D.....party! I miss burrata (mozzarella with cream inside)
18 hours by ferry is still too much for me :D. When we were cooking polenta, one guy from crew came to us and told that using gas balloon andthis kind of stove is forbidden on ferry :(. We stopped then (for a moment)

05.08  Patras-Mesolongi (Missolonghi)

njah, midagi ikka juhtus ka, aga pigem igav. Inglise keel vaid sel tasemel, et midagi müüa, ei mingit vestlust :(..... oma süü, et kreeka keelt ei räägi.

Quite boring, nothing special. A lot of people speak some english, but only on the level of merchant: what you want? You want coffe? beer? but no possibilty to really have some conversation :(
On the beach of Mesolongi there was a really good Greek music.... with some mandolins or bouzouki

06.08  Mesolongi - Amfilochia - Arta

Amfilochiasse jõudes ei saanud restoranist mööduda, sest juba veeti mind sinna sisse. Aga miks ka mitte, nagunii tahtsin siesta teha. Lisan onu George'i restorani oma sponsorite nimekirja.

I was caught by the restaurant of uncle George in Amfilochia. They sponsored my travel with some souvlaki and greek salad. Is it the Greek hospitality?
I wanted to take a picture with uncle George.... and he didn't reject.... giros and souvlaki - klassika

Amfilochia- the place where they taught me that Macedonia is a Greek region, and this small country in north is actually Skopje, I tried to discuss thingin they have missed some facts, but in the evening other guys told me the same. A lot of history....

 Artasse sisenedes sattusin kohe kohalike lastega korvpalli mängima, päevane füüsiline koormus oli vist liiga madal olnud.

In Arta I randomly joined a group of children playing basketball..... they were cool ;D..... you know, riding bike was not enough for me this day - not enough physical movement
Arta.
 Ööklubi kõrval pargis magamisel on nii  halbu kui häid külgi. miinus: magada on raske, pluss: kui tekib isu tantsida, pole vaja kaugele minna. Tjah liiga hea muusika tuli kella 4-st hommikul (Brazileiro, samba, salsa jne), baarmen tutvustas jooksvalt ka kohalikke aardeid.

Sleeping in a park nex to night club have both positive and negative sides. Starting from negative: you probably don't sleep long enough; but positive aspect is that when you wake up and suddenly feel like dancing, then you don't need to go far. And maybe barmen are join dancing and introduce some local treasures as well...
Ouzo ja tagaplaanil natuke plastpudelis olevat rakit.
 07.08 Arta - Igoumenitsa
Just riding

Igoumenitsa
 Oeh, igal pool süüakse ainult grillliha ja bakhlavat...... nii võib igav hakata, kuigi mõne päeva jooksul on see väga isuäratav ja maitsev.... Igoumenitsas jäin äikesetormi kätte.... õnneks oli seal veidi katusealuseid. Inimesed olid pigem ebasõbralikud (võrreldes stereotüüpse kreeklasega :D).

Igoumenitsa, a port town near to Albanian border. Thunderstorm and unfriendly people (but it's only my experience of one evening, so maybe I was in bad mood  and it was the bad luck day?).

08.08 Igoumenitsa - Sarande (Albaania)
Põnevil Albaania suhtes. Mu jaoks suhteliselt tundmatu riik.... ning kõik olid mind hoiatanud sinna minemise eest - lisapõhjus minna. Kui kõik Albaaniat kardavad, siis oleks ju huvitav teada saada miks.... lisaks tähendab see, et turiste seal ilmselt liiga palju pole.

Excited. Albania sounded exotic and interesting for me, as my knowledge about it was really limited.




Kreeka ei jätnud eriti kustumatut muljet, kohad kust möödusin ei pakkunud ei silmailu ega tekitanud ka tülgastust.... Kreeklased ise tundusid olevat väga uhked oma ajaloo üle, mis on muidugi mõistetav... aga ise võiks ka midagi teha ju, mitte loota sellele, mida esiisad kunagi on korda saatnud :D. Ses mõttes, et mingit kõrgkultuuri ega haridust küll silma ei torganud. Kui üldse, siis KÕRK-kultuur. Arvan, et ida Kreeka oleks olnud vähemalt looduse poolest muljetavaldavam.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar